Skolemoduler og svendeprøve 

Du som OA og skolen er vigtige for din elevs uddannelse, og derfor har skolen også en opgave i at understøtte jeres samarbejde. Imellem hver skoleperiode er der opstillet praktikmål, der understøtter eleven videre i den læring, der bliver undervist i på hvert skoleforløb.

Praktikpladsen.dk

Du finder informationen om din elevs skoleophold, hvis du logger på www.praktikpladsen.dk. Hvis du ikke allerede har et MitID, kan det bestilles via Serviceportalen: IT Butik Programmer MITID/Digital Signatur/Virk.dk

Gode snakke før og efter skolemoduler

Ny læring huskes bedst, hvis man får prøvet den af i den virkelige verden i butikken. Vær nysgerrig både før og efter skoleopholdet og spørg, hvordan eleven selv tænker, at de kan bruge den nye viden. Det kræver ikke en formel samtale i et lukket rum, men kan sagtens være en snak, I tager over dagens gøremål.

Uddannelsen til bager er delt op i to trin, trin 1: bagværker, trin 2: detailbager/håndværksbager eller konditor.  Herunder kan du læse om oversigten over skolemoduler på begge trin.

Oversigt over skolemoduler som Bagværker

Uddannelsen til bagværker har en uddannelsestid i virksomheden på 2 år. I løbet af de 2 år er eleven samlet på skole i 8 uger.

I skoleperioderne vil eleven modtage undervisning i følgende fag:

  • Køb, salg & kalkulation
  • Egenkontrol & arbejdspladsvurdering
  • Varekendskab 1
  • Brødproduktion
  • Kageproduktion
  • Flødeproduktion

I slutningen af sidste skoleperiode skal eleven til en afsluttende prøve. Når eleven har bestået prøven og afsluttet sin praktiktid, vil eleven få et uddannelsesbevis, medmindre eleven vælger at fortsætte sin uddannelse. Det kan enten være specialet bager eller specialet konditor.

Oversigt over skolemoduler som Bager

Uddannelsen til specialet bager har en uddannelsestid i virksomheden på 1 ½ år – men kan variere alt efter hvilken uddannelse eleven har i forvejen. I løbet af elevens uddannelse, skal eleven på hovedforløb i 9 uger fordelt over 3 skoleperioder.

I skoleperioderne vil eleven modtage undervisning i følgende:

  • Varekendskab 2
  • Køb, salg & kalkulation 2
  • Planlægning & produktion
  • Iværksætteri, innovation & samarbejde
  • Brødproduktion
  • Kageproduktion
  • Rullede deje
  • Produktudvikling, Produktion & Service
  • Dekoration og sensorik

Når eleven nærmer sig afslutningen af sin læretid som bager, skal eleven til en svendeprøve.

Oversigt over skolemoduler som Konditor

Uddannelsen til specialet konditor har en uddannelsestid i virksomheden på 1½ år – men kan variere alt efter hvilken uddannelse eleven har i forvejen. I løbet af elevens uddannelse skal eleven på hovedforløb i 11 uger fordelt over 3 skoleperioder.

I skoleperioderne vil eleven modtage undervisning i følgende:

  • Varekendskab 2
  • Iværksætteri, innovation & samarbejde
  • Køb, salg & kalkulation 2
  • Produktudvikling, Produktion & Service
  • Planlægning & produktion
  • Piskede specialiteter
  • Rullede deje
  • Dekoration og sensorik
  • Dessertproduktion
  • Chokolatier
  • Etage & bryllupskager

Når eleven nærmer sig afslutningen af sin læretid som konditor, skal eleven til svendeprøve.

Svendeprøven

Svendeprøven foregår umiddelbart efter afslutning af sidste skoleperiode af hovedforløbet. Her indkaldes eleven til svendeprøve på skolen, og afviklingen af svendeprøven finder normalt tidligst sted 3 måneder før uddannelsesaftalens ophør.