Skolemoduler og fagprøve 

Oversigt over skolemoduler

Du skal på skoleophold 8 gange i løbet af din uddannelse. Undervisningen foregår hos VID detail i Grenå. Til første modul er der ingen forberedelse. Du vil få udleveret bogen ’Detailhandel – Teori og praksis’ på første modul. Mellem modulerne vil der være forberedelse/opgaver til kommende modul, som aftales fra modul til modul.

Herunder kan du læse mere om de forskellige skolemoduler.

Modul 1 - Velkommen til Coop

Her bliver du budt velkommen til uddannelsen i Coop og møder dine medstuderende. Du vil få en grundig introduktion til skolen samt uddannelsen, og derudover vil der være fokus på, at I som hold får en god start på uddannelsen. Der vil også komme besøg fra Coops Servicekontor i undervisningen, herunder fra HR og arbejdsmiljø.

Modul 2 – Butikkens værktøjer

Hvordan indretter man en butik, der fremmer salget og butikkens øvrige nøgletal. Det kommer også til at handle om, hvilke produkter Coop sælger, og hvordan vi præsenterer dem bedst.

Modul 3 – Butikkens kunder

Forståelse for, at der er forskellige kundetyper med forskellige behov. Indsigt i, hvordan du bedst sælger til de forskellige typer.

Modul 4 – Butikkens varer

Hvilke varekategorier vil vi især gerne profilere os på i Coop. Der tages udgangspunkt i butikkens varer, brands og leverandører med en sammenkobling af tidligere læringsstof.

Modul 5 – Coop modul

Indsigt i Coop som forretning og dét, der gør den særlig i forhold til andre dagligvarekæder. Det vil også handle om, hvordan Coops kæder adskiller sig, og hvilke strategier der anvendes til at styrke deres position på markedet.

Modul 6 – Butikkens økonomi

Du får en forståelse af, hvordan butikken tjener penge, samt hvordan der lægges et budget for butikken. Denne gang vil der være fokus på udregninger af nøgletal i procent, lagerregnskab, status og ikke mindst hvilke tiltag, der kan påvirke de enkelte linjer i et regnskab.

Modul 7 – Butikkens koncept

Hvilken analyse ligger til grund for nye butikker, så Coop starter butikker bedst op med et koncept, der matcher kundegrundlaget. Der arbejdes færdig med konceptmodellen og en opfølgning fra tidligere læringsstof.

Modul 8 – Sidste modul

Her bygges bro mellem emnerne gennemgået på tidligere skoleophold. Der følges op på koncept, kunder, økonomi m.m. Her ligger også en ’prøve-eksamen’, og her skal den færdige problemformulering til fagprøven godkendes.

Modul 9 – Frivilligt skolemodul (studietur)

Du har mulighed for at ansøge om deltagelse på studietur til en europæisk storby. Her vil du få den nyeste viden om detailhandel og service fra nogle af verdens førende kæder og se, hvordan andre kæder bruger lige præcis dét, som du har lært på skolen og i butikken. Du kan ansøge om at komme afsted som 2. års elev, og du må ikke have afsluttet dit elevforløb.

Fagprøven

Uddannelsen afsluttes med en fagprøve. Den gennemføres inden for de sidste 6 måneder af uddannelsen. Skolen sørger for at klæde dig godt på til at gennemføre fagprøven og sørger også for en personlig vejleder, som kan guide dig i forbindelse med fagprøven. Skolen giver al den information, du har brug for, når tiden nærmer sig. Til den tid ved du en hel masse både teoretisk og praktisk om at drive en butik, og fagprøven giver dig mulighed for at vise, alt hvad du har lært.

Gode snakke før og efter skoleophold

På skoleopholdene får du en masse viden, som både du og butikken får glæde af. Du husker bedst din nye viden, hvis du får prøvet den af i den virkelige verden i butikken. Så sørg for at snakke med din oplæringsansvarlige om dét, du har lært, og kom selv med forslag til, hvordan du kan prøve det af i butikken.