Skolemoduler og fagprøve 

Du som OA står for den praktiske læring i butikken, mens skolen sikrer den teoretiske undervisning i en blanding af 9 skolemoduler og 2 akademifag (AU fag). Akademifag er obligatoriske fag på ledertraineeuddannelsen. Når ledertrainee'en har gennemført fagene, får vedkommende 20 ECTS med i rygsækken, som også kan bruges til at læse videre på andre uddannelser.

Praktikpladsen.dk
Du finder informationen om din ledertrainees skoleophold, hvis du logger på www.praktikpladsen.dk. Du skal bruge MitID til at logge på. Hvis du ikke allerede har et MitID, kan det bestilles via. Serviceportalen: IT Butik > Programmer > MitID/Digital Signatur/Virk.dk.

Evalueringer
Alle ledertrainees får en evaluering af sin indsats på skolen efter hvert modul. Evalueringen sendes til ledertrainee'ens e-boks. Spørg til evalueringen, da det giver dig mulighed for at støtte op om områder, der kræver en ekstra indsats og anerkende din ledertrainee for de ting, der går godt.

Modul 1 – Coop

Velkommen til Coop og intro til uddannelsen. I lærer hinanden og uddannelsen at kende og arbejder med samarbejde, præsentation og socialt samspil og der afstemmes gensidige forventninger. I introduceres til Coop og kæderne. Derudover arbejder I med fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Modul 2 - Butikkens Værktøjer

Modulet omhandler salgsavance, budget, lager/status, svind/tyveri. I gennemgår forskellige regnskabsanalyser med brug af SAC.

Modul 3 – Butikkens kunder

Fokus på kendskab til kundetyperne i Coop.

Modul 4 – Coops profil

Fokus på produktkendskab, varedeklarationer, egenkontrol, egne varemærker, kost og ernæring.

Modul 5 – Studietur til Tyskland

Studietur til Tyskland med fokus på Store/category/space management. Vi besøger en række forskellige butikstyper som f.eks. KADEWE, Primark og REWE og analyserer koncepterne med baggrund i konkret teori. Afslutningsopgaven er en analyse af en konkret tysk butik, hvor eksponeringsprincipper, indretning og profil analyseres.

AU fag 1 - Værdiskabende salg i detailhandlen

AU faget "Værdiskabende salg i detailhandlen" er et valgfag på akademiuddannelsen i retail og svarer til 10ECTS. Du lærer blandt andet om:

  • Kunderelationer
  • Værdiskabende branding
  • Detailhandel og forbrugeradfærd
  • Koncepter der både fastholder og tiltrækker kunder

Modul 6: Coop og kæderne

Mere info følger...

Modul 7: Butikkens mål

Vi sætter fokus på mål og målstyring og hvordan du som leder styrker din egen ledelsespraksis.

Modul 8: Butikkens koncept

Vi går i dybden med koncepter og konceptstyring og du introduceres til forskellige konceptmodeller.

AU fag 2 - Det personlige lederskab i detailhandlen

AU-faget en del af valgfag på akademiuddannelsen i retail og svarer til 10ECTS.

Du vil få styrket dine lederkompetencer i teori og praksis, så du kan stå endnu stærkere i fremtidige rolle som leder i butik:

  • Tidsstyring og planlægning
  • Motivation og selvledelse
  • Samarbejde og teamudvikling
  • Organisering af arbejde
  • Kommunikation
  • Opnå indsigt i din egen ledelsesstil og effekten af den.

Modul 9 - Afsluttende modul

Vi samler op på den viden og teori, du allerede er præsenteret for gennem uddannelsen og forbereder din fagprøve.

Fagprøve

Uddannelsen afsluttes med en fagprøve. Den gennemføres inden for de sidste 6 måneder af uddannelsen. Skolen sørger for at klæde dig godt på til at gennemføre fagprøven og sørger også for en personlig vejleder, som kan guide dig i forbindelse med fagprøven. Skolen giver al den information, du har brug for, når tiden nærmer sig. Til den tid ved du en hel masse både teoretisk og praktisk om at drive en butik, og fagprøven giver dig mulighed for at vise, alt hvad du har lært.