Varighed: 4 uger
Gourmetslagter med speciale i butik/delikatesse
Vi udarbejder produktionsplaner og flowdiagram i forhold til egenkontrol og fødevaresikkerhed. Vi ser på de forskellige fagmetoder i forhold til parametre som arbejdsmiljø, sikkerhed og kvalitet. Vi fremstiller retter, der er klar til at blive lunet af kunden. Vi arbejder med aktuelle fastfoodog slowfoodprodukter, hvor grøntsager, frugt og salater indgår. Vi har særligt fokus på tilbehør til charcuterivarer. Hele processen foregår i teamsamarbejde, hvor alle er en del af produktudvikling i processen.
Vi øver os i at betjene kunder og vejlede om tilberedning og tilbehør samt at eksponere og skabe mersalg ved personlige salgs- og
spørgeteknikker.
Vi kan redegøre for de forskellige delstykker samt anvendelsesmuligheder. Vi udvikler og fremstiller enkle varme og kolde og retter, fx Danmarks nationalret i nye fortolkninger.
Herunder indtænker vi relevante krav og faglige standarder.
Vi arbejder med prisberegninger på de produkter der produceres. Slutteligt ser vi på betydningen af produkternes påvirkning af miljøet samt på fødevaresikkerhed og kvalitet.
Vi arbejder både selvstændigt og i teams omkring løsning af driftsopgaver.
Fag under forløbet
- Produktion, innovation, teknologi
- Gourmetmåltider
- Detailudskæring gourmet
- Eksponering og kundebetjening
- Kalkulation
Gourmetslagter med specialet Pølsemager
Vi arbejder med udskæring af for og bagfjerdinger samt grise. Vi kan redegøre for de forskellige delstykker samt anvendelsesmuligheder. Vi fremstiller bindefarsprodukter, såsom grill, middags- og
pålægspølser, og anvender forskellige produktionsteknikker. Vi udvikler og fremstiller produkter, hvor vi tænker relevante krav og standarder ind. Vi ser også på produkternes påvirkning af miljøet og dets
betydning.
Vi arbejder med prisberegninger af de produkter, vi producerer.
Vi arbejder både selvstændigt og i teams omkring løsning af driftsopgaver.
Fag under forløbet
- Kalkulation
- Opskæring pølsemager
- Produktion, innovation, teknologi pølsemager/forædler
- Pølsemager/Forædler 1
- Pølsemager/Forædler 2